Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Vrijstaande basisuitvoeringen > LipuJet-S-O
  LIPUJET-S-OB/OD
Eenvoudig door de deur - Basisuitvoering en 1ste uitrustingsniveau  

De LipuJet-S-OB/OD vetafscheiders zijn vervaardigd uit roestvrij staal van hoogwaardige kwaliteit AISI 316Ti. Ze zijn leverbaar met een capaciteit van 1 tot 10 l/s.

Dankzij de gladde wanden is deze onbrandbare roestvrij stalen uitvoering zeer hygienisch en aangewezen voor gebruik bij hoge werkings- en omgevingstemperaturenDe uitzondelijke vorm en afgeschuinde hoeken bevorderen het hydraulische afscheidingsproces en geven een optimale stabiliteit aan deze vrijstaande vetafscheider. De vormvaste robuuste constructie is statisch getest tegen vervorming met 25 jaar stabiliteitsgarantie.

De vetafscheider heeft een ovale vorm en is licht hanteerbaar. De uitwendige breedte is kleiner dan de courante deurbreedten om de installatie eenvoudig in een ruimte binnen te brengen. Deze vrijstaande basisuitvoering is, dankzij zijn licht gewicht en beperkte afmetingen, uitermate geschikt voor plaatsing in ondergrondse technische ruimten.

De periodieke lediging van het afscheiderstype LipuJet-S-OB dient via de toezichtsdeksels te gebeuren. Geurhinder is hierbij onvermijdelijk.
Daarom bieden wij een variant met een vaste afzuigbuis als eerste uitrustingsniveau (LipuJet-S-OD), die laat toe de inhoud af te zuigen zonder het openen van de toezichtsdeksels. Desalniettemin blijft een binnenreiniging via de toezichtsdeksels noodzakelijk, wat eveneens beperkte geuroverlast kan teweegbrengen.
Voor de periodieke ledigingen worden speciale ledigingswagens gebruikt die de totale inhoud van de vetafscheider opzuigen. Nadien moet de installatie opnieuw met helder water gevuld worden.

De vetafscheiders kunnen optioneel uitgerust worden met:
 Een kijkglas om de dikte van de vetlaag te overzien.
 Een vuleenheid om de vetafscheider na lediging met gesloten toezichtsdeksels te vullen met zuiver water.

 

 

  Voordelen
Met keurmerk conform EN 1825.
Compacte afmetingen.
Opwaardeerbaar naar hoger uitrustingsniveau.
Vele opties mogelijk.
Robuuste uitvoering.
25 jaar garantie op stabiliteit.
Resistent tegen chemische invloeden. Corrosiebestendig.
Niet brandbaar.
Bestand tegen hogere temperaturen.
Hygiënisch materiaal.
Mechanisch vormvast.
Minimale installatiekosten.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Werking van vrijstaande vetafscheiders
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften