Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Uitvoeringen voor inbouw in de grond > Lipumax
  LIPUMAX®
Vetafscheider uit beton met vetzuurbestendige binnencoating 

De Lipumax® is dé traditionele vetafscheider voor inbouw in de grond, beschikt over een bijhorend keuringsattest en is conform de Europese norm EN 1825. De installatie is geschikt voor de gravitaire zuivering van dierlijk en vegetaal vethoudend, vervuild afvalwater, afkomstig van industriële grootkeukens, vleesverwerkende bedrijven, slachterijen, ...

De monolithische constructie uit gewapend beton B45 conform DIN 4281 is uitermate bestand tegen opwaartse druk en biedt de oplossing voor extreme inbouwsituaties qua belastbaarheid en inbouwdiepte. De afscheider is voorzien van een hoogwaardige binnencoating, die voorkomt dat vetzuren in het beton dringen.
Bij
beton en dichtbeton zonder coating is er immers steeds indringing van vetzuren. Onze productietechnologie maakt dat de afscheider na ‘zijn levensloop’ perfect recycleerbaar is. ‘Tijdens en na gebruik’ dragen de ACO producten zorg voor een net milieu! Hiermee spelen we in op de Europese richtlijnen die het restafval tot een minimum willen herleiden.

De Lipumax® is uitgerust met een geïntegreerde of gescheiden voorgeschakelde slibvangput. Het volume van de slibvang kan naar toepassing gekozen worden, zijnde 100 of 200 keer de nominale grootte. Het vetverzamelvermogen is volgens de norm EN 1825 vastgelegd op minimum 40 l per nominale grootte. D.w.z. bij een NG 4 bedraagt het vetverzamelvermogen minstens 160 liters. De vetafscheider is verkrijgbaar met een capaciteit van 1 l/s tot en met 40 l/s (nominale grootte NG 1 tot en met NG 25).

De schachtafdekkingen, eventueel te voorzien van extra opbouwringen om de gewenste aansluithoogte te bekomen, voldoen aan de belastingsklasse B 125 kN of D 400 kN. Ze kunnen optioneel reukdicht verschroefd worden.
De afscheidingsinstallatie kan uitgerust worden met een monsternamepomp.

  Voordelen

Bestand tegen opstuwend grondwater.

Uitermate geschikt voor toepassingen met grote aansluitdiepten.

Vormstabiel.

Budgetvriendelijk.

Belastbaar tot en met klasse D 400 kN zonder bijkomende voorzieningen.
Eenvoudig in gebruik.
Perfect recycleerbaar dankzij binnencoating.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Inbouwvoorschriften