Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Vrijstaande uitvoeringen met automatische binnenreiniging > Hydrojet-R
  HYDROJET-R (-RS, -RSE, -RA, -RAE)
Opbouw in segmenten - 2de en 3de uitrustingsniveau  

De Hydrojet-R (-RS, -RSE, -RA, -RAE) vetafscheiders uit gelast polyethyleen hebben een grote capaciteit van 2 tot 20 l/s.

Ze zijn licht hanteerbaar en hebben een ronde, vormvaste vormgeving, statisch getest tegen vervorming. Ze worden geleverd in meerdere segmenten om de installatie eenvoudig in een ruimte binnen te brengen, de segmenten kunnen aldus door de courante deurbreedten. Deze vrijstaande vetafscheider is, dankzij zijn licht gewicht en beperkte afmetingen van de onderdelen, uitermate geschikt voor plaatsing in ondergrondse technische ruimten.

Bovenop de eerste basisuitrusting, de vaste afzuigbuis voor de periodieke lediging, hebben deze vetafscheiders een ingebouwde hogedrukreinigingskop als extra, tweede uitrustingDe roterende hydromechanische sproeikop zorgt voor de binnenreiniging van de afscheider, gevoed door een hogedrukpomp met een waterdruk van 175 bar. Voor en tijdens het afvoerproces wordt de inhoud door de hogedrukwaterstraal van de roterende HD-orbitaalreinigingskop versnipperd, gemengd en pompklaar gehomogeniseerd. Na het wegpompen wordt de binnenruimte nogmaals gereinigd en de aanwezige hoeveelheid vuilwater afgepompt. De afscheider wordt dan opnieuw met water gevuld via de vuleenheid. Deze extra ingebouwde reinigingsunit vermijdt dus dat de toezichtsdeksels bij de lediging nog dienen geopend te worden, de installatie wordt volledig geurvrij geledigd en gereinigd.

Een kijkglas om de dikte van de vetlaag te overzien en een vuleenheid voor vulling met helder water maken deel uit van de standaard levering.
Deze vetafscheiders zijn eveneens leverbaar met extra ledigingspomp, met een standaard opvoerhoogte van circa 10 m, voor situaties waarbij de aanzuighoogte van de ledigingswagen niet toereikend is.

Het volledige ledigingsproces is geurvrij en wordt manueel bediend. In het derde uitrustingsniveau wordt het volledige ledigingsproces volautomatisch bediend en kan er optioneel ook een afstandbediening voorzien worden.

Deze vetafscheiders kunnen optioneel uitgerust worden met:
 Een verwarmingselement om de vetten vloeibaar te maken.
 Een grofvuilfilter op de toevoerbuis.
 Een bemonsteringsbuis op de afvoerbuis.

  Voordelen
Met keurmerk conform EN 1825.
Segmentbouw voor moeilijk toegankelijke ruimten. Ook geschikt bij renovaties.
Vele opties mogelijk.
Robuuste uitvoering.
Lage warmtegeleiding.
Resistent tegen chemische invloeden. Corrosiebestendig.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Werking van vrijstaande vetafscheiders
In beeld
Het plaatsen van een vetafscheider in 'K in Kortrijk'
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften