Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Inleiding afvoergoten > Hydraulische capaciteit
  HYDRAULISCHE CAPACITEIT
Berekeningen op maat van uw project 
Zowel de handelaar, de architect, het adviesbureau als de aannemer kunnen bij ACO terecht om samen de meest geschikte oplossing voor het gestelde afwateringsprobleem te vinden. Advies op maat bespaart immers veel tijd en kosten. Vakkundige adviseurs zorgen voor een optimale begeleiding, van ontwerp tot uitvoering.

Voor een optimale afvoercapaciteit wordt de noodzakelijke breedte en hoogte van de kanalen en het aantal uitlopen bepaald, hierbij rekening houdend met de karakteristieken van het af te wateren terrein.

­ACO brengt steeds innovatieve kwaliteitsproducten op de markt, met Multiline bijvoorbeeld is dit niet anders. Dit nieuwe V-gootprofiel verbetert niet alleen het afwateringsvermogen, maar ook het zelfreinigend effect in de gootlijn. Vooral bij geringe regenval is de zelfreinigende kracht zeer belangrijk, om daarna bij hevige regen over de volle afvoerdoorsnede te kunnen beschikken. Een aangepast afwateringsprincipe dat reeds jarenlang zijn efficiëntie bewijst met de zogenaamde eiprofielen in de kanalisatietechniek.

In hun standaardwerk "Abwassertechnik" (B.G. Teubner Verlag 1998) schrijven Hosang, W. / Bischof, W. over het eiprofiel: "De eivorm is bij kleine waterhoeveelheden beter dan de cirkelvorm omdat het vulpeil bij gelijke stromingsdoorsnede groter is."

Downloads
Voorbeeld capaciteitsberekening pdf / 0.9 mb
Afvoercapaciteit van de uitlopen pdf / 0.5 mb
Hydraulische curve pdf / 0.1 mb

 

 


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV