Ons bedrijf > In beeld > Formula 1 drives ACO
  FORMULA 1 DRIVES ACO
Monolithische afwateringskanalen ACO DRAIN Monoblock RD 200 D  


'Het mooiste en meest adembenemende racecircuit ter wereld', zo omschrijven Formule 1-piloten Spa-Francorchamps. Het circuit werd aangepast aan de nieuwe infrastructurele criteria die de FIA oplegt voor het Belgische Formule 1-weekend van 15 en 16 september 2007.
ACO reed mee met de monolithische afwateringskanalen ACO DRAIN Monoblock RD 200 D.

Met een lengte van 7 kilometer is Spa-Francorchamps het langste circuit op de F1-kalender. Gelegen in de pitoreske, bosrijke, maar regenachtige Ardennen dient het asfalt efficiënt afgewaterd te worden. In het kader van de prestigieuze renovatie werd 1000 meter nieuwe lijnafwatering voorzien in het laatste deel van de piste.
Met de Monoblock Racing-brochure in de hand wist Thierry Dubourg, Sales Project Manager bij ACO Passavant, bouwheer, studiebureau en aannemer te overtuigen van de voordelen van de Monoblock RD 200 D. Zij loofden de grote afwateringscapaciteit en de afwezigheid van roosters die door de grote wielkrachten kunnen loskomen. Veiligheid staat voorop!
De zwarte Monoblock kanalen met belastingsklasse D 400 kN werden langs één zijde van de piste geïntegreerd in harmonie met de aansluitende asfaltverharding en kerbstones. Om de 50 meter werd een toezichtsluik met SK-roosterdesign ingebouwd om het geheel onderhoudsvriendelijk te houden en aldus bandenrubber, vuil- en asfaltdeeltjes snel door te spoelen van de gladde V-bodem.
De perfecte service van ACO België en de snelle levering vanuit Duitsland werden sterk geapprecieerd. Dergelijk project vraagt immers in de hoogste versnelling te worden afgewerkt!


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Gebruikte producten
Monoblock RoadDrain