Ons bedrijf > In beeld > De afvoergoten van de toekomst
  DE AFVOERGOTEN VAN DE TOEKOMST
Design- en lichtgoten voor de publieke ruimte   

ACO DRAIN® Multiline is een systeemconcept dat de definitie van het woord afvoergoot een andere dimensie geeft. Het staat voor innovatie in conformiteit met de Europese Norm EN 1433. Het polyesterbeton is chemisch resistent, vorstbestendig en vuilwerend. De gootstructuur met ingegoten oprand voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is, afhankelijk van het gekozen rooster, genormeerd voor gebruik bij vrachtverkeer (belastingsklasse E 600 kN). Diverse goothoogten en 6 verschillende gootbreedten bieden naar afvoercapaciteit een antwoord op maat van de project- en de inbouwsituatie. En ACO gaat verder dan de norm ... Het unieke V-profiel staat garant voor een extreme zelfreiniging, dankzij een betere doorstroming op de gootbodem. De gepatenteerde Drainlock® roosterbevestiging wordt sterk geprezen. De roosters zijn duurzaam vastliggend en toch vrij snel uitneembaar door het ontbreken van bouten. Deze eigenschappen maken dat Multiline de referentie is voor de afwatering van publieke en semi-industriële oppervlakten, waar functionaliteit het kernwoord is om de tand des tijds te doorstaan.

Maar vandaag volstaat functionaliteit alleen niet meer. Marktpleinen, stadsparken, inritten van kantoorgebouwen, ... worden met oog voor detail en design ingericht. En ook de lijnafwatering moet een esthetische meerwaarde bieden. Afvoergoten worden een begrip in de landschapsarchitectuur. Daarom kwam ACO als eerste met diverse stijlmotieven in de traditioneel gekende afdekroosters uit gietijzer, verzinkt staal, inox en kunststof. Denk maar aan ons lengtestaafrooster uit gietijzer ... Het in de openbare ruimte sterk geapprecieerde materiaal - doch met een klassiek karakter - kreeg zo een ander aanzien. Vandaag trekken we die innovatieve lijn tot in het extreme door, met oog voor wat de klant wil!
 

De architect/ontwerper kan met Freestyle een eigen tekening, logo, naam of design uittekenen in het rooster. Onze slogan luidt: ‘Ontwerp uw eigen roosters!’.


Lightpoint steunt wederom op een gietijzeren rooster, waar een speels architectonisch lichtelement in geïntegreerd wordt. Modieus en tegelijkertijd het veiligheidsgevoel bevorderend.


Met Fineline & Sideline biedt ACO esthetische sleufgoten. In plaats van een rooster is aan de oppervlakte slechts een fijne sleuf zichtbaar. De opzetstukken uit verzinkt staal of inox zijn stabiel en duurzaam. Een efficiënte afwatering wordt gegarandeerd en inspectieluiken houden de gootlijn perfect onderhoudsvriendelijk.


Met Sideline LED bracht ACO opnieuw een innovatie. Naast de sleuf loopt een stijlvol geïntegreerde LED-verlichting, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voor al deze design- en lichtgoten biedt de Multiline afvoergoot de onderbouw.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Gebruikte producten
Multiline V100-500
Freestyle
Lightpoint
Fineline & Sideline
Sideline LED