Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Straatkolken > Combipoint-PE
  COMBIPOINT-PE
 Straatkolk in polyethyleen 

Een straatkolk met lichaam uit kunststof en diverse roostervormen uit gietijzer. Combipoint PE is beschikbaar in de belastingsklassen C 250 kN en D 400 kN en biedt de ideale puntafwatering voor parkings, pleinen, straten, benzinestations, industriële overslagplaatsen, …

De sterkte van de Combipoint PE ligt in de scheiding van afvoerlichaam en roosteropzetelement. Het lichaam, hoogte 50 cm of 75 cm, is gefabriceerd uit polyethyleen (PE) en daardoor licht en makkelijk te hanteren bij plaatsing. Onderaan zit een uitloop met diameter DN 160 (ø 160 mm) met 15° helling. Het lichaam met verstevigingsribben en omlopende schort wordt vastgezet in een betonomhulling die tevens dienst doet als draagvlak voor het gietijzeren roosteropzetelement. Alle wiellasten zullen hierop verdeeld worden, dit garandeert de stabiliteit en duurzaamheid van de waterslikker. Wegzakkende straatkolken met beschadigde verhardingen rondom zijn voorgoed verleden tijd.

Het gietijzeren opzetelement bestaat uit een kader met inliggend rooster met PEWEPREN® dempende dichting en schroefloos verkeersveilig blokkeringssysteem. Het rooster is langs 2 zijden tot 110° te openen dankzij de dubbele, multifunctionele scharnieren. Het opzetelement is beschikbaar in 2 afmetingen, 300 mm x 500 mm en 500 mm x 500 mm, en in de belastingsklassen C 250 kN en D 400 kN volgens DIN EN 124/DIN 1229. De grootste variant heeft een kaderrand uit beton en gietijzer (BEGU). De roosters worden uitgevoerd met een vlak oppervlak of gootvormig/hol oppervlak, de respectievelijke hoogte bedraagt dan 150 mm en 175 mm. Het lichaam kan voorzien worden van een vuilvangemmer.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Combipoint-PE waterslikker
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften