Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Tunnelsystemen voor amfibieën > Amfibieëntunnels KT 500
  AMFIBIEENTUNNELS KT 500
 Opdat ook padden veilig de straat kunnen oversteken 

De bescherming van de amfibieën en de vlotte integratie van de tunnels in het wegdek zijn de essentiële kenmerken van de KT 500. Deze elementen uit vorstbestendig polyesterbeton worden op de trekroute dwars over de rijweg ingebouwd.

De tunnelelementen, die beantwoorden aan de eisen van de Europese Norm EN 1433 en de zwaarste verkeersbelastingen aankunnen, zijn beschikbaar in een breedte van 50 cm. Deze elementen, type KT 500, zijn bedoeld voor intensief gebruik door padden en salamanders of bij gebruik door grotere dieren, zoals egels.

 

De sleufopeningen laten een gelijkmatige luchtstroom tussen tunnel en buitenlucht toe, zodat de temperatuur en de luchtvochtigheid voor de amfibieën constant blijven. Het gladde oppervlak garandeert een vlot gebruik door de amfibieën. Bij de KT 500 zijn er volledig gesloten elementen beschikbaar die worden geplaatst in fietspaden of onder weggoten (kantgoten).

De inbouw en aansluiting  van de elementen (0,5 meter en 1 meter) is eenvoudig. Men dient slechts een beperkte groef in het bestaande wegdek te maken. De hoogte is beperkt tot 0,5 m, waardoor er ook geen problemen ontstaan met grondwater.

Geleidingswanden langs de zijkant van de rijweg gaan de diertjes naar de tunnel begeleiden. Zo komen ze zeker niet op de rijweg en wordt 100 % verkeersveiligheid gegarandeerd.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV