Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Inleiding afvoergoten > ACO polyesterbeton
  ACO POLYESTERBETON
Chemisch resistent  

Buigweerstand (N/mm2) van de verschillende materialen die aangewend worden voor het maken van afwateringskanalen. Druksterkte (N/mm2) van de verschillende materialen die aangewend worden voor het maken van afwateringskanalen.

De ACO Drain® gootelementen bieden bij dezelfde dichtheid veel hogere weerstandswaarden en een lager gewicht dan vergelijkbare betonproducten. Door hun beperkt gewicht zijn de gebruiksklare ACO kanalen makkelijker te hanteren, te plaatsen en worden de kosten verlaagd. Polyesterbeton vertoont slechts een waterindringing van 0,1 mm en is dus absoluut vloeistofdicht. Opliggend water droogt snel op, vorstschade is uitgesloten. Het gladde oppervlak van het ACO polyesterbeton laat water en vuildeeltjes snel afvloeien en is makkelijk te reinigen.

Zoals kan worden afgeleid uit de ACO bestendigheidstabel (zie pdf bij downloads) is polyesterbeton zonder extra coatings bestand tegen agressieve media en zelfs onder extreme omstandigheden veelzijdig en langdurig inzetbaar. ACO draagt als onderneming het EN ISO 9001-certificaat.

De grondstoffen van het ACO polyesterbeton worden onderworpen aan strenge specificaties en voortdurende kwaliteitscontroles door onze leveranciers.
Bovendien worden in onze productievestigingen de mechanische materiaalkencijfers continu gecontroleerd door een eigen labo en een officiële materiaalkeuringsinstantie
.

 
Oppervlaktegladheid (%) van de verschillende materialen die aangewend worden voor het maken van afwateringskanalen. Waterindringingsbestendig-
heid (%) (DIN 4281) van de verschillende materialen van afwateringskanalen, na 72 uur.

Buigweerstand
: 25 N/mm²
Druksterkte: > 90 N/mm²
Elasticiteitsmodulus: ca. 25 kN/mm²
Soortelijk gewicht: 2,1-2,3 kg/dm³
Waterindringing: 0,1 mm
Chemicaliënbestendigheid: hoog
Oppervlakteruwheid: ca. 25 um

Downloads
Bestendigheidstabel pdf / 0.1 mb

  Voordelen ACO polyesterbeton

Chemicaliënbestendig onder extreme omstandigheden (zonder aanvullende coating).

Niet onderhevig aan slijtage.

Bestand tegen temperatuurschommelingen.

Volledig vloeistofdicht.

Glad oppervlak bevordert de zelfreiniging.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV