Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Balkonafvoeren uit roestvrij staal > Model BA-SP
  MODEL BA-SP
Voor opvang van oppervlaktewater van grotere balkons 

De BA-SP afvoerput heeft een bovenvlak van 200 bij 200 mm dat bijgevolg past in het patroon van de meeste terrastegels. Al heeft de afvoerput ook de nodige voorzieningen voor aanwerking van waterdichtingen met kwartskorrels of met verfvlokken. Van het krasbestendig, geborsteld bovenvlak is dan niets meer zichtbaar, enkel het ronde rooster blijft zichtbaar.

Inzake afwerking zijn deze afvoerputjes gebeitst door onderdompeling en gepassiveerd. De gebruikte inox plaatdikte bedraagt 2 mm voor het lichaam en 3 mm voor de vierkante bovenplaat waarop het rooster met eenzelfde dikte en een diameter van 157 mm wordt verschroefd. Tussen deksel en bovenplaat wordt een waterdichtingsmembraan aangebracht, dat extra geklemd wordt door een kunststof klemring aan de onderkant van het deksel.

De uitloopbuis met een diameter van 50 mm garandeert een grote afvoercapaciteit en maakt dat de afvoerput uitermate geschikt is voor de afwatering van grotere terrassen. Desalniettemin blijft het een fijne afvoerpijp, waardoor slechts kleine kernboringen uitgevoerd moeten worden en de stabiliteit van het balkon steeds gegarandeerd blijft. De uitloopbuis kreeg bovendien een hoogte van 200 mm om zodoende onder de betonplaat van het balkon uit te komen. Dit biedt een maximale veiligheid, er kunnen geen lekken in de betonplaat ontstaan door een slechte verbinding van afvoerput en afvoerbuis. De totale hoogte van de BA-SP afvoerput bedraagt 220 mm. Het lichaam zelf heeft een beperkte hoogte van 20 mm om de inbouw te vergemakkelijken. Een verankeringsvin zorgt voor de aarding.

Het rooster kenmerkt zicht door 4 lijnen ronde perforaties met een diameter van 6,5 mm. De afvoercapaciteit is hoog en tegelijkertijd creëert deze opeenvolging van kleine openingen een natuurlijke filter voor vuil, zoals bladeren, papier, peuken van sigaretten, ... Het rooster is geborsteld voor de krasbestendigheid en wordt met 3 vijzen verschroefd om het membraan te klemmen. Zodoende zal het ook niet snel verdwijnen, al blijft het lichaam wel inspecteerbaar als de vijzen uitgedraaid worden.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen