Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Balkonafvoeren uit roestvrij staal > Model BA-DV
  MODEL BA-DV
Met extra inloop voor de afvoerbuis komende van een hogerliggend balkon 

De BA-DV afvoerputjes uit inox AISI 304 hebben een rechthoekig bovenvlak van 206 bij 132 mm, voorzien van een extra inloopvoorziening voor aansluiting van de afvoerbuis die van het bovenliggend terras komt. Omwille van deze zogenaamde verticale doorloop, van balkon tot balkon, verkrijgt de gevel over de verdiepingen heen een mooie esthetische aanblik. Enkel verticaal rechtlopende buizen tegen de gevel sparen bochtenwerk met het nodige risico op lekken uit en zorgt voor het nodige plaatsingsgemak.

De inloopvoorziening met een opstaande kraag van 35 mm hoogte en een diameter van 110 mm (diameter 106 mm qua vrije doorloop voor aansluiting van een inloopbuis met een diameter van 100 mm) is geïntegreerd in het sleufrooster. 6 sleuven vangen het oppervlaktewater van het balkon op. Door de hoogte van de kraag kan men het rooster niet verwijderen en wordt het probleem van roosters die verdwijnen aangepakt. Het lichaam met een hoogte van 20 mm, aldus beperkt voor het inbouwgemak, blijft evenwel onderhoudsvriendelijk door het rooster een kwartdraai uit te lichten.

De buitenmaat van het inliggend rooster is rondom 4 mm kleiner dan de binnendiameter van de bovenplaat, deze sleuf laat plaats voor een goede aanhechting van het dichtingsmembraan van het balkon en staat garant voor een perfecte waterdichting. De uitloopdiameter van de afvoerput bedraagt 100 mm en heeft een hoogte van 150 mm. De totale hoogte van de BA-DV afvoerput bedraagt 170 mm, opstaande kraag niet inbegrepen. De hoge uitloopbuis gaat door de volledige betonplaat voor een maximale veiligheid, er kunnen geen lekken in de betonplaat ontstaan door een slechte verbinding van afvoerput en afvoerbuis.

Inzake afwerking zijn deze afvoerputjes gebeitst door onderdompeling en gepassiveerd. De oppervlakten die zichtbaar blijven na inbouw werden bijkomend geborsteld en zijn bijgevolg uitermate krasbestendig. Nog een garantie voor duurzaamheid is de gebruikte inox plaatdikte, deze bedraagt 2 mm voor de uitloop, het lichaam en het sleufrooster. Bovendien zijn de opranden van het lichaam nogmaals omgeplooid ter versteviging van de afvoerput.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen