Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Afvoergoten voor zware belasting > HD-Drain 150-300
  HD-DRAIN
Betongoot belastingsklasse F 900 kN voor inbouw zonder betonommanteling

Met de HD-Drain beantwoordt ACO aan de vraag naar een afvoergoot die kan ingebouwd worden volgens het type I-principe van de vrijstaande kanalen. Concreet betekent dit dat de goten zonder een zijdelingse betonommanteling kunnen ingebouwd worden, conform de belastingsklasse F 900 kN die in luchthavens en havengebieden vereist wordt. In plaats van een tijd- en geldrovende coufrage te voorzien, worden ze direct geplaatst op een funderingslaag van steenslag met voldoende draagkracht. Qua uitzicht heeft dit ook tot voordeel dat er geen ontsierende betonranden zijn tussen de gootlijn en de omliggende oppervlakteverharding.

De modernste productietechnologieën verantwoorden dat de HD-Drain niet als een zoveelste betonnen afvoergeul mag gezien worden. Het basismateriaal is vooreerst vezelversterkt beton C35/45. Tussen de ingegoten oprand van 4 mm uit verzinkt staal ligt een sleufrooster uit gietijzer, tevens klasse F 900 kN. 4 bouten, of aldus 8 bouten per meter, schroeven het rooster vast zonder ankerpunten die een vrije doorloop in de gootlijn zouden gaan hinderen. Visueel valt direct de relatief verfijnde gootstructuur met V-profiel op. Dit zorgt voor een hogere afvoercapaciteit en werkt een grotere zelfreiniging van de bodem en de gootwanden in de hand. Een effectief zichtbaar pluspunt dat de ACO polyesterbetonnen kanalen, van belastingsklasse A 15 kN tot en met F 900 kN, reeds jaren kenmerkt.

Het ACO polyesterbeton heeft nog een aantal voordelen en die wilden we ook graag terugvinden bij onze vezelversterkte, betonnen HD-Drain. Beton is van nature uit enorm ruw en door de poreusheid dringt vocht erin door, daarom werd de HD-Drain binnenin standaard voorzien van een epoxycoating. Deze gladde binnenwand gaat vuilaanhechting tegen en tegelijkertijd wordt vochtindringing uitgesloten, milieuvervuilende vloeistoffen kunnen aldus niet doordringen in de ondergrond en de gootwanden gaan niet kapot vriezen. Een HD-Drain gootlijn kan bovendien volledig vloeistofdicht en chemisch resistent uitgevoerd worden, in conformiteit met de Europese norm  EN 1433. De uitsparing in de aansluitingsnaad tussen 2 gootelementen wordt dan afgekit met een speciale voegmassa (SF-veiligheidsvoeg). Het afsluiten van de gootlijn en de aansluiting op de riolering verlopen makkelijk dankzij de volgende systeemcomponenten: eindplaat, eindplaat met uitloop en 2-delige zandvanger.

De HD-Drain is beschikbaar in 3 bouwbreedten. Op basis van de omgevingscriteria en de hiermee samenhangende afvoervereisten wordt gekozen voor een gootlijn met een binnenbreedte van 150 mm, 200 mm of 300 mm.

  Voordelen
Belastingsklasse F 900 kN met een inbouw zonder betonommanteling, volgens type I. Geen geld- en tijdrovende coufrage te voorzien.
Betere hydraulische capaciteit met een hoog zelfreinigend effect, lees vuilaanhechting wordt gereduceerd, door het V-profiel en de speciale epoxycoating.
Tand- en groefsysteem met afkitbare uitsparing zorgt voor een volledig vloeistofdichte en chemisch resistente gootlijn, conform EN 1433.
Verschroefde roosters klasse F 900 kN sluiten ankers in de gootlijn uit en staan garant voor een perfect vrije doorloop.
3 bouwbreedten beantwoorden perfect aan de vereisten voor de oppervlakte-afwatering van luchthavens, los- en laadkaaien in havengebieden, ...

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen