Ons bedrijf > In beeld > Centrale werkplaatsen
  'CENTRALE WERKPLAATSEN'
Woningbouwproject Leuven 
Showerline met plint

Woningbouwproject 'Centrale Werkplaatsen' afgewaterd met ACO Drains
Het ambitieuze woningbouwproject van de stad Leuven en projectontwikkelaar Matexi op de voormalige 'Centrale Werkplaatsen' van de NMBS krijgt stilaan vorm. Onder auspiciën van BOGDAN & VAN BROECK ARCHITECTS wordt de stadskanker een bruisende omgeving met betaalbare gezinswoningen en gemeenschapsruimte voor jeugd, sport en andere sociale activiteiten. De inkleuring stelt duurzaam bouwen voorop, schenkt aandacht aan de historiek van de voormalige spoorwegsite en laat publieke en private groenruimten harmonieus in elkaar vloeien. In de verharde oppervlakten, die de faciliteiten van dit 'nieuwe centrum' van Kessel-Lo bereikbaar maken, mochten de ACO Drain afvoergoten niet ontbreken!

277 meter gootelementen van 20 cm breed
Wegenbouw Vangeel uit Turnhout legt momenteel de laatste hand aan het gieten van betonwegen die het project omsluiten.
Het oppervlaktewater wordt afgevoerd met ACO Drain Multiline afvoergoten. Een totaal van  277 meter gootlijn dat voldoet aan zwaardere verkeerslasten en zich perfect in de omgeving integreert dankzij de gietijzeren sleufroosters die de grijze tint van de verharding aangenaam doorbreken. De gootelementen, die vaak aangewend worden in industriële zones, accentueren het publieke karakter en symboliseren de geschiedenis van de site. De functionaliteit blijft natuurlijk de belangrijkste topic: hemel- en oppervlaktewater snel afvoeren! Met een binnenbreedte van 20 cm wordt voldoende inloop- en afvoercapaciteit gewaarborgd, ook al werd hier gekozen voor goten met een beperkte inbouwhoogte.

Ook voor uw project?
De Multiline afvoergoten, beschikbaar in diverse bouwbreedten en bouwhoogten, zorgen met hun V-profiel voor de meest efficiënte afwatering. Klimatologische studies tonen aan dat 85 % van de regenbuien in België en Europa een zeer lage regenintensiteit hebben. Het V-profiel, met een smal stroomvlak onderin, garandeert zelfs bij geringe neerslag een hogere stroomsnelheid en optimaliseert daarmee het zelfreinigende effect op de gootbodem. Dit is zeer belangrijk om de massale watertoevoer bij een hevige stortbui juist beter op te vangen en af te voeren.
De gootlijn wordt perfect vloeistofdicht aangelegd in conformiteit met de Europese Norm EN 1433, zodat het in de ondergrond doorsijpelen van vervuild water voorkomen wordt. Er is keuze uit diverse roostertypes op maat van de functionele en esthetische wensen, waaronder nu ook een esthetisch maasrooster uit gietijzer met dwarssleuven voor een optimale waterinloop en een corrosievrij sleufrooster uit kunststof. Alle roosters, van belastingsklasse A 15 kN tot en met E 600 kN, worden vergrendeld met het revolutionaire Drainlock® roosterbevestigingssysteem.
Past een rooster niet in uw project? Dan bieden de opzetstukken uit verzinkt staal of inox een discrete sleufafwatering. Een evolutie die zich voornamelijk doorzet in de huiselijke tuinen en opritten, maar het systeem vinden we ook meer en meer terug in marktpleinen en parkings van kantoorgebouwen. Onderhoudsluiken houden het geheel onderhoudsvriendelijk en de vaste inbouw sluit vandalisme uit.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Gebruikte producten
Multiline afvoergoten