Ons bedrijf > Bedrijfsvoorstelling

  DE ACO GROEP
Een familie met fundamenten  
ACO Passavant NV is fier zich een Trends Gazelle 2013 te mogen noemen bij de grote ondernemingen. Deze waardemeter toont aan dat ACO een betrouwbare partner is voor al haar klanten in België, na ook al eerdere erkenningen in 2011 en 2012 bij de middelgrote ondernemingen. De Trends Gazellen zijn de snelstgroeiende bedrijven die het competitieve vermogen van de streek aanzwengelen en het ondernemersklimaat in positieve zin beïnvloeden. De Trends-redactie onderzoekt ieder jaar welke bedrijven per provincie het snelst gegroeid zijn qua omzet, personeel en cashflow, dit over een periode van 5 jaar.


Het team van ACO Passavant NV België
.

De familie Ahlmann leidt sinds de stichting in 1946 de Ahlmann COmpany.

De roots liggen in Rendsburg, boven Hamburg, maar al snel werd de naam ACO internationaal synoniem voor afwateringssystemen, die zowel op luchthavens, als in winkelcentra, op sportterreinen of op de wegen over heel de wereld te vinden zijn.

De groep telt autonome bedrijven in 40 landen, met 29 productiecentra in 15 landen. Er werken in totaal 3.800 mensen, goed voor een omzet van meer dan 600 miljoen euro.

Door de overname van Passavant in 2000 breidde het aanbod van de ACO Groep meteen uit. Voortaan maken afscheidingssystemen voor oliën en vetten deel uit van het aanbod, waardoor totaalprojecten voor afwatering en waterbehandeling succesrijk kunnen aangepakt worden. Alles conform de Europese Normen!
Producten bieden met een meerwaarde, een oplossing geven aan klanten met een probleemstelling, daar gaat het om bij ACO.

In België fuseerden de filialen van ACO Drain en Passavant begin 2004 tot
ACO Passavant NV. Vandaag is zij een krachtig technisch-commercieel gestuurd bedrijf met 25 medewerkers, gevestigd te Merchtem.  PRODUCTGROEPEN, DOMEINEN EN DIVISIES IN KAART
'Distribution Products' & 'Project Business' 

ACO Passavant NV omsluit een waaier van producten, opgedeeld in volgende productgroepen:

 ACO Self®, afwateringssystemen voor tuin, terras en oprit.
 ACO Drain®, afwateringssystemen voor industrie-, utiliteitsbouw en openbare werken.
 ACO Inox, afwateringssystemen uit roestvrij staal voor 100 % hygiëne in grootkeukens en industrie.
 ACO Passavant, olie- en vetafscheidingssystemen, afvoerputten voor gebouwen, pompen, terugstuwingsbeveiligingen en brugafvoeren.
 ACO Cover, kwaliteitsdeksels voor alle toepassingen. 
 ACO Windows, ramen en lichtschachten voor kelder-, utiliteitsbouw en bijgebouwen.
 ACO Sport, afwateringssystemen en bouwelementen voor atletiekpistes.
 ACO Pro, tunnels en geleidingswanden voor padden en amfibieën.


Deze website brengt het aanbod toepassingsgericht in beeld vanuit 3 domeinen:

 Woning, terras & oprit
 Industrie-, utiliteitsbouw & openbare gebouwen.
 Buitenomgeving, wegenbouw & publieke parkings

Binnen het domein ‘Woning, terras & oprit’ biedt onze divisie ‘Distribution Products’ productconcepten aan die hoofdzakelijk aangewend worden in de residentiële woningbouw en aldus standaard verkrijgbaar zijn in de vakhandel. We denken dan aan tuingoten, tegeldeksels, douchegoten voor de betegelde inloopdouche, ...

De divisie ‘Project Business’ brengt sinds 2013 de domeinen met een meer publiek of industrieel karakter vanuit de systeemketen [Collect] [Clean] [Hold] [Release]: ‘Totaaloplossingen voor efficiënt waterbeheer’.

 

 MULTI-MATERIAAL
Eigen productie met engagement voor kwaliteit! 

Wereldwijd leveren de 31 moderne en omgevingsvriendelijke productiesites van de ACO Groep afwateringsproducten met de hoogste kwaliteitsstandaarden af. Een jarenlange ervaring, voortdurend marktonderzoek en een creatief streven naar verbetering en innovatie bieden de solide basis voor de ontwikkeling van producten in diverse materialen: polyesterbeton, gewapend beton, gietijzer, roestvrij staal (inox), verzinkt staal, aluminium en kunststof.

Polyesterbeton
ACO is met grote voorsprong ‘s werelds grootste producent van polyesterbeton. Eind jaren ’60 werden de eerste afwateringsgoten uit het chemisch resistente en
100 % recycleerbare polyesterbeton gemaakt, zij zijn momenteel nog in gebruik zonder enig vertoon van schade. 13 sites bieden polyesterbetonnen producten aan, zij brachten ACO op weg naar succes!

Gewapend beton
Reeds meer dan 30 jaar produceren wij duurzame olie-, vetafscheiders en pompputten uit gewapend beton voor inbouw in de grond. Voeg onze afscheidingsinstallaties uit metaal en kunststof hierbij en het maakt ons marktleider in Europa. De afscheiders uit beton worden voorzien van een hoogwaardige binnencoating, die voorkomt dat vervuilde vloeistoffen in het beton dringen. Deze productietechnologie maakt dat de afscheider na ‘zijn levensloop’ perfect recycleerbaar is. ‘Tijdens en na gebruik’ dragen de ACO producten zorg voor een net milieu! Hiermee spelen we in op de Europese richtlijnen die het restafval tot een minimum willen herleiden.


Gietijzer

De gieterijen in Duitsland, te Kaiserslautern en Aarbergen, werden omgetoverd tot zeer competitieve, hoogtechnologische sites die veel erkenning genieten in de internationale markt. ‘The Michelbacher Hütte’ in Aarbergen is één van de oudste gieterijen in Duitsland, met een geschiedenis die teruggaat tot 1652.

Roestvrij staal (inox)
De ACO groep maakt wereldwijd producten uit roestvrij staal, na glas het meest hygiënische materiaal en bijgevolg ideaal voor gebruik op plaatsen waar hygiëne van essentieel belang is.
Continue investeringen garanderen dat onze sites de meest moderne productie- en afwerkingstechnieken kunnen aanwenden om innovatieve en competitieve producten af te leveren.

Kunststof
ACO heeft de laatste jaren enorm veel geïnvesteerd in infrastructuur voor het produceren van producten uit kunststof. We verwerken diverse kunststoffen (PVC, polycarbonaat, polypropyleen en polyethyleen) via 3 diverse verwerkingsprocessen: injectie, rotatiegieten en extrusie.


Strenge kwaliteitscontroles doorheen het productieproces garanderen de hoogste standaarden waarop u kan vertrouwen.

Engagement voor kwaliteit
Alle onze hypermoderne sites produceren hoogkwalitatieve, marktgerichte en gebruiksvriendelijke producten. Zij worden wereldwijd geïntegreerd in zowel de kleinste, als de grootste en meest prestigieuze bouwprojecten.
Het Duitse moederhuis voert constant kwaliteitscontroles uit via interne en externe onderzoekcentra. Ons bedrijf en onze producten voldoen aan de hoogste standaarden en kunnen de nodige certificaten in conformiteit met de ISO- en de Europese normgeving voorleggen:
ISO 9001
EN 1433
EN 124
KIWA - Controle door derde partij
MPA - Testinstituut voor materiaal
LGA - Duits kwaliteitsinstituut
LET - Kwaliteitsvereniging voor Afwateringstechnologie
DIBT - Duits instituut voor Bouwtechnologie
Lid van de Wereldraad van Loodgieterswerk


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV